Daft Punk се превърнаха в големите победители от 56-те годишни награди Грами, които бяха раздадени в Лос Анджелис рано тази сутрин. Френското електронно дуо спечели най-престижната награда за "албум на годината", както и още четири отличия, три от които споделиха с Фарел и Найл Роджърс за сингъла "Get Lucky". 

Фарел от своя страна получи "грамофонче" за продуцент на годината, въпреки че другият му голям хит "Blurred Lines" не беше отличен в нито една категория.

С четири награди си тръгна рап дуото Макълмор и Райън Люис, които откраднаха шоуто с изпълнението на хита "Same Love" с участието на Мери Ламбърт. По средата на песента Куин Латифа обяви, че в залата се намират 33 двойки, които ще се венчаят в ефир. След като младоженците си казаха "Да!" на сцената се появи Мадона, която запя "Open Your Heart", a ретро-хитът плавно премина в песента на рапърите.

Сред изпълнителите по време на церемонията бяха още Тейлър Суифт, Джон Леджънт, Пинк, Бионсе и Джей-Зи. Дoкато получаваше една от наградите си рапърът се пошегува, че дъщеря му вече ще може да пие от златна чаша.

 

 

Напиши коментар