През последните дни станаха известни претендентите за някои от най-влиятелните филмови награди в света, които предизвестяват и номинациите за „Оскар“. Кандидатите за статуетката на Филмовата академията ще станат ясни на 16 януари, но една дама определено вече е спечелила симпатиите и на зрителите, и на гилдията.

Ема Томпсън, която ще видим в комплексната и предизвикателна роля на писателката Памела Л. Травърз в комедията „Спасяването на мистър Банкс“, получи номинация за „Златен Глобус“ за „най-добра женска роля“, както и номинации в същата категория от Гилдията на актьорите и Избора на критиците. Последните номинираха продукцията на Disney и за „Най-добър филм“ за 2013 г.

„Спасяването на мистър Банкс“ с участието на Том Ханкс в ролята на Уолт Дисни проследява удивителните, неразказвани досега събития, как историята за обичаната от всички бавачка Мери Попинз изминава пътя от книжните страници до големия екран. 

През октомври „Спасяването на мистър Банкс“ закри филмовия фестивал в Лондон, а по-късно, през ноември, Ема Томпсън остави своите отпечатъци пред легендарния Chinese Theater в Холивуд.

Филмът беше показан и на специална гала прожекция по време на фестивала на Американския филмов институт в края на ноември, а преди броени дни екипът на „Спасяването на мистър Банкс“ посрещна гости и на гала премиерата в Бърбанк, Калифорния.

 

 

Напиши коментар