Стив Карел, Кристен Уиг и куп жълти създания превърнаха премиерата на "Аз, проклетникът 2" в Лос Анджелис в луд купон, зареден с духа на любимата на деца и възрастни анимация.

Екипът на комедията мина по жълт килим, в тон с цвета, превърнал се в нейна запазена марка. Най-голямо внимание обаче привличаше армията миньони.

Сценаристите Чинко Пол и Кен Даурио споделиха, че една от основните причини за решението им да създадат "Аз, проклетникът 2" е свързана с фурора, който миньоните са предизвикали в първия филм.

„Изобщо не предполагахме, че жълтите слуги ще станат толкова популярни, всичко стана съвсем естествено“, коментира Пол. „Затова сега те се завръщат, но ние не искаме да ги включим, просто за да са във филма. Миньоните имат ключова роля и някои от тях дори стават лоши (и лилави), след като им инжектират серум. Разбира се, в центъра на историята остава Гру, който отглежда своите дъщери Марго, Едит и Агнес“.

През 2010 година първият филм, „Аз, проклетникът“, влезе в списъка на десетте най-касови анимационни филми, излизали  по кината в САЩ.

 

 

Напиши коментар