Полската компания Deep Ocean Technology (DOT), в сътрудничество с инвеститори от Швейцария, проектира "Воден диск"- подводен хотел, който ще бъде изграден в Арабския залив.

Зданието се състои от две кръгли конструкции. Пространството, в което ще бъдат настанявани гостите, ще се намира под водата. Вторият диск ще се издига във въздуха заедно с прилежащите му помещения, в които ще се предлагат невиждани до момента водни атракции.

За основа на сградата ще служат 5 стълба закрепени за морското дъно. Те би трябвало да гарантират безопасността на хотела и да го прадпазват от морските стихии. Потопената част, която ще се намира на 10 метра под водата, ще е с площ от около 500 кв.м., на които ще бъдат разположени 21 двойни стаи.

Всяка стая ще е интегрирана в подводния свят посредством специално осветление. За да се гарантира спокойствието на гостите, стаите ще са шумоизолирани и ще разполагат със завеси, предлагащи различни нива на прозрачност. Всички помещения ще имат връзка с център за гмуркане, камера за изравняване на налягането и бар.

 

 

Напиши коментар