Актрисите, които са в центъра на емоционалната история от черната комедия "У дома през август", спечелиха признанието на Американската филмова академия в категориите главна женска роля и поддържаща женска роля.

Мерил Стрийп се включва в борбата за престижната награда за рекордния 18-и път, като тазгодишната номинация има шанс да донесе четвърта Оскарова статуетка в богатата й колекция.

За Джулия Робъртс тази номинация може да означава втора награда Оскар в кариерата й, като цели 13 години делят актрисата от бляскавата церемония, на която тя грабна отличието за главна женска роля с участието си в „Ерин Брокович“.

Екранният образ на Мерил Стрийп, която държи рекорда за най-много актьорски номинации в историята на Оскар, е предизвикателство, дори за актриса от нейната величина. Вайълет е истинско чудовище, което вместо огън, бълва цигарен дим и саркастични забележки.

„Един актьор трябва да бъде готов да се връща при болката отново и отново. Но това не е никак забавно. Затова първоначално отказвах да го направя“, споделя Стрийп.

 

 

Напиши коментар