BMW Серия 4 Купе е олицетворение на естетика и спортен дух в премиум сегмента и затвърждава лидерските претенции на марката сред конкурентите от целия свят.

Четвъртото поколение на средно голямото купе въплъщава самата дефиниция за изключително присъствие на пътя, ненадмината динамика и максимална радост от шофирането.

Новото BMW Серия 4 Купе е с перфектни пропорции и в същото време демонстрира завършека на едно развитие. Цифрата 4 в означението означава началото на нова ера при купетата и подчертава не само индивидуалния дизайн, но и повишението на спортната динамика, по-високата ексклузивност и по-осезаемо диференциране спрямо BMW Серия 3.

В същото време с тази номенклатура BMW реферира към най-добрите традиции на големите купета на BMW от Серия 6 и Серия 8.

Динамичните пропорции на новото BMW Серия 4 Купе са променени значително в сравнение с BMW Серия 3 Купе. Дължината на автомобила е увеличена със само 26 мм (4 638 мм), но удълженото с 50 мм междуосие (2 810 мм) и снижената с 16 мм линия на покрива (1 362 мм) подчертават още по-интензивно спортно-издължения силует на купе.

В комбинация с типичните за марката къси надвеси, дългия преден капак и изтеглената назад пътническа клетка с плавна линия на покрива се създава перфектния визуален баланс на силуета.

Характерните за BMW дизайнерски елементи отпред като двойната бъбрековидна радиаторна решетка и двойните кръгли фарове позволяват BMW Серия 4 Купе още на пръв поглед да бъде разпознавано като модел на BMW.

В оформлението на предната част целенасочено е запазена значителна прилика със семейството на BMW Серия 3, като в същото време динамичната насоченост на BMW Серия 4 Купе е подчертана от по-спортната интерпретация на формите.

Нов елемент при BMW Серия 4 Купе са т.нар. Air Breathers, разположени в задната част на арките на предните калници, които допринасят за намаляване на въздушното съпротивление в тази област.

Заедно с Air Curtains те подчертават спортния характер на дизайна и в същото време визуализират иновативните аеродинамични решения, реализирани от BMW в рамките на стратегията за развитие BMW EfficientDynamics.

Спортният характер на BMW Серия 4 Купе се подчертава и от мощно оформената задна част. Силно хоризонталната насоченост на линиите, както и поставените силно встрани широки задни светлини подчертават мускулестите калници и широката следа.

 

 

Напиши коментар