Пилешка салата с манго

Рецепти
Пилешка салата с манго

За любителите на здравословното хранене – една неустоима комбинация от вкусове, идеална за пълноценен обяд.

Начин на приготвяне:

  • Нарежете месото на ивици.
  • Разбийте зехтина с лимоновия сок. Добавете сока от манго и овкусете със сол и черен пипер.
  • Залейте руколата с половината от получения дресинг. Разбъркайте до пълното смесване на съставките.
  • Разпределете салатата в чинии за сервиране.
  • Покрийте я с парчета манго и пиле.
  • Поръсете я със семената и останалия дресинг.
  • Гарнирайте всяка порция с кисело мляко.
  • Поднесете готовото ястие с хрупкав индийски хляб.

Продукти за 6 порции:

  • 600 г печено пилешко филе
  • 450 г рукола
  • 1 манго, почистено и нарязано на едро
  • 1 с.л. сок от манго
  • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 250 г кисело мляко
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • ½ с.л. къри на прах
  • 1 ч.л. нигела (може да се замени с кимион)
  • сол и черен пипер
Категория: 
Салати