Пуешка салата с грозде и орехи пекан

Рецепти
Пуешка салата с грозде и орехи пекан

Тази салата съчетава контрастни на вкус съставки и може да се поднесе като основно ястие, което е пипателно, без да съдържа много наситени мазнини. Рецептата може да се изпълни с печено пуешко, купено от топлата витрина в супермаркета.

Начин на приготвяне:

  • Сварете макароните във вряща вода за 10-12 минути или според указанията на опаковката, докато станат ал денте. 
  • Отцедете ги и изплакнете със студена вода, след това ги отцедете отново и ги оставете да изстинат.
  • Междувременно смесете в дълбока купа киселото мляко с майонезата, оцета, горчицата и естрагона. 
  • Бъркайте, докато всички съставки се смесят и заливката стане гладка. 
  • Добавете макароните, месото, целината, гроздето, орехите, сол и черен пипер на вкус.
  • Размесвайте, докато всичките съставки се покрият равномерно с кремообразната заливка. 
  • Прехвърлете салатата в отделни чинии и украсете със стръкове естрагон. 
  • По желание може да сервирате със зелена салата.

Продукти за 4 порции:

  • 200 гр. физули 
  • 150 гр. нискомаслено кисело мляко
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. бял винен оцет
  • 2 ч.л. френска горчица
  • 3 с.л. накълцан пресен естрагон
  • 250 гр. обезкостено печено пуешко месо, без кожа, нарязано на кубчета
  • 2 стръка целина, нарязани на тънки ивици
  • 115 гр. черно грозде без семки или смес от черно и бяло грозде (разполовени зърна)
  • 55 гр. орехи пекан, печени и накълцани на едро
  • сол и черен пипер
  • стръкове пресен естрагон за украса
  • зелена салата (по желание)
Категория: 
Салати