Салата „5 звезди”

Рецепти
Салата „5 звезди”

Едно изискано предложение от 5 основни продукта, което избрахме специално за ценителите на богатата френска кухня. Поднесена с хляб, тази апетитна салата се превръща в здравословен и балансиран обяд.

Начин на приготвяне:

  • Овкусете стека с черен пипер, чубрица, копър, мащерка и босилек.
  • Залейте картофите с гореща вода и ги сварете на умерен огън за ок. 10 минути.
  • Добавете зеления фасул и баклата и продължете варенето до пълното омекване на зеленчуците.
  • Междувременно запечете стека в оребрен тиган за ок. 5 минути от всяка страна, след което го нарежете на ивици.
  • Отцедете сварените зеленчуци и ги изплакнете със студена вода.
  • Добавете маслините, чери доматите, дивия лук, месото и магданоза.
  • Разбийте зехтина заедно с оцета и горчицата. Поръсете със сол и черен пипер. С получения винегрет залейте салатата и разбъркайте.
  • Смесете спанака с марулите. Отгоре разпределете салатата и сервирайте.

Продукти за 4 порции:

  • 1 рамстек без тлъстини (ок. 340 г)
  • 500 г пресни картофи
  • 3 малки марули, нарязани на ивици
  • 100 г бейби спанак, нарязан на ивици
  • 200 г чери домати, разполовени
  • 200 г френски зелен фасул, нарязан
  • 200 г бакла (може и замразена)
  • 100 г обезкостени маслини (смес)
  • 2 с.л. ситно нарязан див лук
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. винен оцет
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 3 с.л. ситно нарязан магданоз
  • сол, черен пипер чубрица, копър, мащерка и босилек
Категория: 
Салати