Салата „Медзоджорно”

Рецепти
Салата „Медзоджорно”

Пъстра, богата и свежа, тази салата се отличава с балансиран вкус и изобилие от полезни хранителни вещества.

Начин на приготвяне:

  • Филетирайте портокалите.
  • Изцедете ципата, за да използвате сока.
  • Разбийте оцета със зехтина и ¼ ч.ч. от портокаловия сок. Овкусете със сол и черен пипер.
  • В дълбока купа смесете листните зеленчуци.
  • Добавете портокаловите филета, лука и маслините.
  • Залейте с дресинга и разтърсете съда до пълното смесване на съставките.
  • Разпределете салатата в чинии за сервиране и поръсете всяка порция с натрошено сирене.

Продукти за 6 порции:

  • 1 глава радикио, едро нарязана
  • 1 глава фризе, едро нарязана
  • 2 ч.ч. фелд салата
  • ½ глава лук, тънко нарязана
  • 3 средно големи портокала
  • ½ ч.ч. обезкостени черни маслини
  • 2 с.л. шери оцет (може да се замени с ябълков)
  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 100 г фета сирене, натрошено
  • сол и черен пипер
Категория: 
Салати