Салата от къдраво зеле с грейпфрут и авокадо

Рецепти
Салата от къдраво зеле с грейпфрут и авокадо

Тази здравословна и свежа салата е чудесен избор за студените зимни дни. Особено подходяща е при махмурлук.

Начин на приготвяне:

  • Филетирайте грейпфрута и отцедете ципата в купичка. Трябва да получите ок. ¼ ч.ч. сок.
  • Разбийте сока заедно със зехтина. Добавете сол и черен пипер.
  • Поръсете зелето с 3 с.л. от дресинга. Разтърсете го добре и го оставете да престои 10 минути на стайна температура.
  • Разпределете зелето в чинии за сервиране и върху него наредете парченца грейпфрут и авокадо.
  • Поръсете салатата с останалия дресинг.

Продукти за 4 порции:

  • 1 розов грейпфрут
  • 8 ч.ч. тънко нарязано къдраво зеле (без кочана)
  • 1 авокадо, обелено и нарязано на кубчета
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер
Категория: 
Салати