Салата от рукола, кайсии и резене

Рецепти
Салата от рукола, кайсии и резене

Готови ли сте да опитате нещо различно? Ако сте планирали основно ястие от печено месо, комбинирайте го с тази свежа и апетитна салата. Комплиментите са гарантирани.

Начин на приготвяне:

  • Смесете нарязаните стръкчета резене с арпаджика.
  • Залейте с оцета и разбийте сместа, като постепенно добавяте и зехтина.
  • Накрая овкусете със сол и черен пипер.
  • В дълбока купа смесете руколата, резенето и кайсиите.
  • Залейте с готовия дресинг и разбъркайте.
  • Разпределете салатата на порции и ги поднесете поръсени с шам фъстък.

Продукти за 6 порции:

  • 150 г рукола
  • 6 големи кайсии, обелени и нарязани
  • 1 луковица резене, нарязана на ивици
  • 1 с.л. тънко нарязани стръкчета резене
  • 2 с.л. ситно нарязан арпаджик
  • ¼ ч.ч. шам фъстък, едро счукан
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 с.л. бял балсамов оцет
  • сол и черен пипер
Категория: 
Салати