Салата от сьомга на грил

Рецепти
Салата от сьомга на грил

Тази нестандартна салата ще ви омае с екзотичните си цветове и аромати. Портокалът, мангото и папаята балансират съвършено наситения вкус на сьомгата!

Начин на приготвяне:

  • Отделете семената кардамон и ги запечете в горещ тиган заедно с кимиона, след което ги прехвърлете в плитка чиния.
  • Прибавете сока на портокала, соевия сос и меда, както и малко сол и черен пипер.
  • Подредете парчетата сьомга в чинията, изчакайте да попият добре, след което ги обърнете, за да се напоят и от двете страни.
  • Извадете сьомгата от маринатата и подредете парчетата върху предварително загрят грил.
  • Печете в продължение на 4 минути, но само от едната страна, за да може крехкото месо да остане прозрачно в средата.
  • През това време може да загреете маринатата в малък тиган.
  • Подредете листата от салатата в чиниите заедно с кубчета манго, папая и портокал.
  • Най-отгоре сложете опечената сьомга и я залейте със затоплената марината.

Продукти за 4 порции:

  • 8 шушулки кардамон
  • кимион на зърна, 1 ч.л.
  • сок от 1 портокал
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 4 парчета филе от сьомга без кожа
  • зелена салата
  • 1 манго, нарязано на кубчета
  • 1 папая, нарязана на кубчета
  • 1 портокал, разделен на парчета
  • сол и черен пипер
Категория: 
Салати