Салата от тиквички с пармезан

Рецепти
Салата от тиквички с пармезан

Открийте другото лице на този толкова полезен зеленчук в комбинация с пикантен дресинг, ядки и пармезан. Ще получите една впечатляващо красива и вкусна салата, подходяща за всеки празник и делник.

Начин на приготвяне:

  • С помощта на V-образно кухненско ренде нарежете тиквичките на надлъжни ленти с дебелина ок. 1 мм.
  • Разбийте зехтина заедно с лютите чушки, лимоновия сок, солта и черния пипер.
  • Нарежете пармезана на тънки люспи.
  • Смесете тиквичките с босилека и семената. Залейте с дресинга. Разтърсете съда до пълното смесване на съставките.
  • Разпределете салатата на порции и ги гарнирайте с пармезана.

Продукти за 6 порции:

  • 900 г млади тиквички, обелени
  • ¼ ч.ч. печени борови ядки
  • ¼ ч.л. стрити сушени люти чушки
  • 50 г пармезан
  • ½ ч.л. едро нарязан пресен босилек
  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • ½ ч.л. прясно смлян черен пипер
  • ½ ч.л. сол
Категория: 
Салати