Салата от тиквички с пармезан
Рецепти

Салата от тиквички с пармезан
Открийте другото лице на този толкова полезен зеленчук в комбинация с пикантен дресинг, ядки и пармезан. Ще получите една впечатляващо красива и вкусна салата, подходяща за всеки празник и делник.
Начин на приготвяне:
- С помощта на V-образно кухненско ренде нарежете тиквичките на надлъжни ленти с дебелина ок. 1 мм.
- Разбийте зехтина заедно с лютите чушки, лимоновия сок, солта и черния пипер.
- Нарежете пармезана на тънки люспи.
- Смесете тиквичките с босилека и семената. Залейте с дресинга. Разтърсете съда до пълното смесване на съставките.
- Разпределете салатата на порции и ги гарнирайте с пармезана.
Продукти за 6 порции:
- 900 г млади тиквички, обелени
- ¼ ч.ч. печени борови ядки
- ¼ ч.л. стрити сушени люти чушки
- 50 г пармезан
- ½ ч.л. едро нарязан пресен босилек
- 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- ½ ч.л. прясно смлян черен пипер
- ½ ч.л. сол
Категория:
Салати