Модна къща Dolce & Gabbana представи колекцията си прет-а-порте за следващия сезон по време на Седмицата на модата в Милано. Стефано Долче и Доменико Габана отново са се вдъхновили от любимия си остров Сицилия.

Леки облекла от органза са с украса от клони на плодни дръвчета, други тоалети са украсени с цветя, а тук и там се забелязват копчета с формата на маргаритки.

Гирлянди от цветя са бродирани върху копринена рокля, релефни рози красят къса черна рокля от шифон, а цъфнали портоколови дървета са ползвани като украса на червено палто. 

Колони от древни гръцки храмове са нарисувани върху копринени рокли, напомняйки за кафеникавите тонове на стари литографии, а колани са създадени от имитация на стари позлатени монети.

За вечерните партита модната къща предлага рокли, напомнящи облеклото на византийски царици. За създаването им са ползвани дантели, брокат, перли, скъпоценни камъни. Силуетът е свръхженствен и е вдъхновен от елегантната мода през 40-те и 50-те години на миналия век.

Прави и тесни поли стигат под коляното, сака и палта са с форма на трапец, а къси рокли туники се разширяват в долната си част.

 

 

Напиши коментар