Dolce & Gabbana представиха колекцията си за мъже за сезон пролет/лято 2014 г. в Милано. За пръв път модната къща, която наскоро беше осъдена от първа съдебна инстанция за данъчни измами, не фигурира в официалната програма на Миланската седмица на модата, защото вече не членува в италианската Национална камара на модата.

Това обаче не попречи на двамата дизайнери да организират свое собствено дефиле в събота в бившия кинотеатър Метропол, на което присъства и аржентинската футболна звезда Лионел Меси.

Доменико Долче и Стефано Габана са се вдъхновили за новата си колекция от величието на древна Сицилия. Облеклата са украсени с щампи с изображения на древни храмове, колонади и руини, с медальони с ликовете на Зевс и Аполон или с пейзажи с богата и разннообразна растителност.

Това възраждане на златната епоха на Сицилия, колонизирана от древните гърци и римляни, е представено върху коприна, лен, шантунг и памучни тъкани.

Преобладаващите цветове са бяло, бежово, кафяво, черно, като тук и там се появяват акценти в червено, синьо, сребристо и златисто. На подиума, украсен с маслиново дърво, дефилираха манекени, някои от които носеха сандали, напомнящи онези на древните римляни.

 

 

Напиши коментар