Крейг Грийн и Боби Абли представиха новите си мъжки колекции за сезон пролет/лято 2014 като част от инициативата MAN по време на Седмицата на модата в Лондон.

Колекцията на Крейг Грийн е вдъхновена от идеите за хаос, контрол и илюзии. Дизайнерът се заиграва с различни повърхности и текстури, които се наплъстяват една върху друга, създавайки усещането за Големия взрив на Вселената. 

MAN е съвместен проект на Topman и Fashion East (неправителствена организация в подкрепа на изгряващи таланти, създадена през 2000 г.). Дизайнерите, които имат право да представят колекциите си, са избрани от специален панел от стилисти и журналисти, между които личат имената на Никола Формичети, Чарли Портър и Тим Бланкс.

Всяка година тези млади дизайнери получават подкрепа под формата на стипендия, модно шоу, както и експертни съвети, с които да успеят да стартират собствените си модни лейбъли.

Боби Абли от своя страна се е вдъхновил от средновековни легенди като тази за меча в камъка, кралски символи като короната и лилията, както и от анимационни герои като мечета и сладкопойни птички. Моделите са оувърсайз и в хладни цветове.

 

 

Напиши коментар