Земята е пълна с невероятни места, които могат да Ви спрат дъх и да Ви омагьосат. Независимо дали са дело на природата или за тях е виновен човекът, това са най-невероятните пейзажи на планетата. Подреждаме ги в класация от едно до десет на случаен принцип - всяко едно от тези кътчета поразява с уникалната си красота!

1. Хунан, Китай

Оризовите полета в китайската провинция са разположени по тераси, дело на незапомнени обитатели на живописната месност.

2. Торевиехо, Испания

В едноименната местност в югозападна Испания се намират две солени езера. Цветът им се дължи на водораслите, които при определени условия отделят червен пигмент.

3. Данакил, Етиопия

Пустинята Данакил е едно от най-топлите места на планетата. Температурите там варират от 35 до 62 градуса.

4. Езерото Натрон, Танзания

Езерото е известно с тъмночервените си нюанси. За това отново са виновни водораслите, живеещи в солената вода.

5. Невада, САЩ

Гейзерът Флай е подценявана туристическа атракция, която е била създадена случайно през 1916 година при сондаж за вода. Термалните води избили на повърхността, образувайки разноцветно възвишение.

6. Салар де уюни, Боливия

През дъждовния сезон солената долина Салар де уюни се покрива с тънък слой вода, който създава невероятни отражения на небето.

7. Бадр е сурт, Иран

Два минерални извора са оформили скалите в долината Бадр е сурт като множество басейни.

8. Бразилия

На пръв поглед дюните в североизточната част на Бразилия изглеждат съвсем нормално. Ако се вгледате обаче ще забележите, че пространството межди тях е пълно с вода. През дъждовния сезон тя е толкова много, че в нея има риба.

9. Каньона Антилопа, Аризона

Това е най-фотографираната забележителност в американския югозапад. Каньонът се е формирал под въздействието на водата и ерозията.

10. Цинги де Бемараха, Мадагаскар

Каменният лабиринт в островната държава е защитен от ЮНЕСКО. Цялото плато се е образувало след ерозия на варовиковите скали, причинена то подземни води.

 

 

Напиши коментар