Повечето родители обичат да избират играчки и подаръци за децата си. За една майка обаче влизането в детски магазин е особено предизвикателство заради фобията й от мъпети, информира в. "Дейли мейл".

Линдзи Брум страда от рядка форма на аутоматонофобия - страх от кукли. 37-годишната адвокатка има две дъщери и често изпада в криза, когато се сети за героите на харесвания от всички сериал "Мъпет шоу".

"Едната ми дъщеря вече е достатъчно голяма, за да избира сама играчките си. Може да има каквото си иска, разбира се, но се ужасявам от мисълта, че ще избере жабока Кърмит, защото знам, че няма да го преживея", твърди Линдзи.

Тя проследява корените на необичайното си състояние до ужасяващо изживяване, случило се, когато е била на 5 години. Тогава й се е наложило да остане за малко в тъмна стая с възрастна жена.

"Жената си мълчеше, но очевидно не беше добре. Тя стенеше и хрипаше седнала на стола си, докато по телевизора излъчваха епизод от "Мъпет шоу". Това беше най-странният и страховит момент в живота ми", споделя г-жа Брум.

Аутоматонофобията се счета за ирационална фобия, защото обектите предизвикващи страх, като плюшени играчки, кукли на вентрилоквисти и восъчни фигури, няма как да навредят на никого. В случая с Линдзи Брум, фобията й се отключва само от герои на ТВ поредиците "Мъпет шоу", "Улица Сезам" и популярното на острова "Fraggle Rock".

 

 

Напиши коментар