Кейти Пери била повлияла при разработването на новата операционна система Windows 8.1, разкриха изненадващо от Microsoft.

В интервю за Reddit разработчици на гиганта признаха, че във всички проектни макети на вградените възможности за търсене SmartSearch са използвали Кейти Пери като пример.

Търсенето в Windows 8.1 е напълно преобразено. Сега потребителите могат да намират файлове не само на локалния компютър, но и съдържание в онлайн пространството, вкл. линкове, настройки, приложения и други неща направо от Start екрана.

Повечето от подобренията в Windows 8.1 не са видими с просто око и съдържат множество оптимизации на софтуера и начина му на работа.

Виртуалната клавиатура е с леко променен и подобрен дизайн, интеграцията на облачната услуга SkyDrive е доста по-широка и потребителят вече може да разположи три или повече приложения от новия интерфейс на един екран, ако резолюцията на дисплея го позволява.

Internet Explorer 11 също ще предлага някои малки, но полезни подоборения като неограничен брой табове, с възможност за тяхното прехвърляне от едно Windows устройство на друго.

 

 

Напиши коментар