Рецепта на деня
Домашно тирамису

Всички обожават този превъзходен десерт, но малцина дръзват да си опитат късмета с него в кухнята. А той се приготвя толкова бързо и лесно! Ето как:

Начин на приготвяне:

  • Разбийте жълтъците заедно със захарта до получаването на пухкав крем. Подгрейте го на водна баня за ок. 15 минути при непрестанно разбъркване.
  • Постепенно добавете половината от виното. Оттеглете съда от котлона и разбърквайте сместа, докато изстине напълно.
  • Разбийте сиренето и добавете към него изстиналия яйчен крем и сметаната. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
  • В широк съд прелейте кафето и останалото вино. В получената смес потапяйте бишкотите една по една за около секунда и ги редете успоредно в тавичка.
  • Покрийте първия пласт бишкоти с половината от крема и повторете процедурата. Заравнете повърхността на втория слой крем и за финал поръсете с какао през фина цедка.
  • Преди сервиране оставете десерта да отлежи в хладилник ок. 6 часа.

Продукти за 8 порции:

  • 4 жълтъка
  • 400 г сирене маскарпоне
  • 200 мл течна сметана
  • 200 мл студено еспресо
  • 200 мл десертно вино марсала
  • 300 г бишкоти
  • 130 г кафява захар
  • 100 г натурално какао
Категория:
Десерти