Рецепта на деня
Дантелен чипс от пармезан

Една мързелива рецепта за ефектно мезе, което подхожда на всяко домашно и фирмено парти. Чипсът може да се консумира директно, гарниран с пикантен сос, или да се използва за украса към зеленчукови гарнитури.

Начин на приготвяне:

  • Ще ви трябва плитка тава, покрита със силиконова подложка за печене.
  • Ако използвате черен пипер, смесете го със сиренето и разбъркайте.
  • Загрейте фурната на 190° и с помощта на супена лъжица разпределете сиренето върху силиконовата подложка, оформяйки еднакви купчинки на разстояние 2–3 см една от друга.
  • Запечете сиренето за 5–6 минути (или докато придобие златист цвят).
  • Отворете фурната и оставете вътре готовия чипс за още 1–2 минути, след което го отделете от подложката с помощта на шпатула.

Продукти за 16 броя:

  • 2 ч.ч. ситно настърган пармезан (може да се замени със същото количество грана падано)
  • по желание – прясно смлян черен пипер
Категория:
Предястия