Рецепта на деня
Печени филийки с козе сирене

Почерпете гостите си с тези вкусни хапки, приготвени от препечени филийки, домати и козе сирене. Поръсени с кедрови ядки и пресни зелени подправки, те изглеждат неустоимо.

Начин на приготвяне:

  • Загрейте грила на умерена степен. Сложете филийките на скаричка в тавата и ги препечете леко и от двете страни.
  • Смесете пюрето и доматената паста и намажете тънко филийките.
  • Нарежете доматите, като отстраните извитите крайчета, за да останат само по 4 плоски шайби от всеки. Поставете по една върху препечените филийки.
  • Сложете по 1 малък резен твърдо козе сирене или по около 1 ч.л. меко върху доматите и напръскайте леко със зехтин. Поръсете отгоре кедрови ядки и листа от мащерка или риган.
  • Печете филийките на грил 4-5 минути, докато сиренето започне да се топи, а семките станат златисти. Сервирайте филийките горещи, украсени със стръкове мащерка или риган.

Продукти за 16 филийки:

  • 1 багета около 280 г, нарязана на филийки с дебелина 2,5 см
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. паста от сушени домати
  • 4 пресни домата, около 250 г
  • 140 г. козе сирене
  • 1 с.л. зехтин
  • 15 г. кедрови ядки
  • няколко стръка прясна мащерка или риган
Категория:
Предястия