Рецепта на деня
Брускети с маскарпоне

Традиционните италиански брускети се приготвят с чесън, зехтин и домати. Предлагаме ви един по-съвременен вариант – превъзходен старт и за делови обяд, и за романтична вечеря.

Начин на приготвяне:

  • Пресипете сиренето и горчицата в дълбока купа.
  • Добавете босилека.
  • Разбийте сместа до получаването на гладък крем.
  • Овкусете със сол и черен пипер.
  • Намажете филиите и сервирайте.

Продукти за 6 порции:

  • 6 филии от багета или франзела, препечени
  • ½ ч.ч. маскарпоне
  • ¼ ч.ч. ситно нарязан пресен босилек
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер
Категория:
Предястия