Рецепта на деня
Пилешката супа на баба

Една класическа рецепта, която никога няма да излезе от мода.

Начин на приготвяне:

  • Настържете моркова, картофа и домата, а чушките и лука нарежете на ситно.
  • Сварете пилешкото месо заедно със зеленчуците, кимиона, дафиновия лист и карамфила.
  • Извадете месото с решетеста лъжица и изчакайте да се охлади, след което го нарежете на малки парчета и ги върнете в супата.
  • Добавете доматеното пюре и отново подгрейте до кипване.
  • Овкусете с кубчето бульон и добавете фидето.
  • Когато фидето се свари, подправете супата със сол и черен пипер.
  • Разбийте жълтъка с киселото мляко и залейте сместа с малко бульон. Застройте супата и изчакайте отново да кипне.
  • Поръсете със ситно нарязания магданоз.
  • Похлупете съда и го оттеглете от котлона. Оставете ястието да престои около 5 минути.
  • Сервирайте с хрупкав хляб.

Продукти за 8 порции:

  • 250 г пилешки гърди
  • 1 картоф
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • ½ червена и ½ зелена чушка
  • 1 средно голям домат
  • ¼ връзка магданоз
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 топка фиде
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 1 дафинов лист
  • 4 зърна карамфил
  • ¼ ч.л. млян кимион
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. кисело мляко
  • сол и черен пипер
Категория:
Супи