Рецепта на деня
Брускети с чоризо и зеленчуци

Предлагаме ви една класическа италианска рецепта, подходяща за предястие и закуска. Ако не обичате чоризо, можете да го замените със 100 г натрошено сирене.

Начин на приготвяне:

  • Нарежете тънко колбаса и го запържете в сух тиган за 3–4 минути. Отцедете го върху кухненска хартия.
  • Загрейте грила и изпечете чушките с люспата нагоре за ок. 10 минути, след което ги обелете и ги нарежете на едро.
  • В дълбока купа смесете колбаса, чери доматите, доматеното пюре, чушките и босилека. Поръсете с черен пипер и разбъркайте.
  • Разбийте зехтина заедно с чесъна и намажете филиите. Запечете ги в грила за 3 минути.
  • Разпределете зеленчуковата смес върху препечения хляб и сервирайте.

Продукти за 6 порции:

  • 6 надлъжни филии от франзела
  • 50 г чоризо
  • 1 червена и 1 жълта чушка, почистени и разполовени
  • 170 г чери домати, нарязани на четвъртинки
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 3–4 стръка пресен босилек, нарязани
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • черен пипер
Категория:
Предястия