Рецепта на деня
Спагети „Карбонара” с грах

В най-разпространената версия на сос „Карбонара” се използват жълтъци вместо цели яйца, беконът се задушава в зехтин с панчета, сметана и чесън, а пармезанът се поръсва накрая. Ако нямате време за всичко това, опитайте този съвременен вариант, добре известен отвъд океана. Подходящ е за спешни случаи и особено за злояди деца.

Начин на приготвяне:

  • Запържете бекона на сух тиган за 4–5 минути и го извадете с решетеста лъжица.
  • Загрейте отцедения грах в микровълнова фурна за 3 минути.
  • Сварете спагетите ал денте и ги отцедете.
  • Разбийте яйцата. Добавете пармезана и овкусете с черен пипер. С получената смес залейте горещите спагети и ги подгрейте на слаб огън за 1–2 минути, като непрестанно разбърквате.
  • Оттеглете съда от котлона. Добавете всичкия грах и бекона.
  • Разпределете готовото ястие на порции и ги гарнирайте с пресен босилек.

Продукти за 6 порции:

  • 450 г спагети
  • 400 г бекон, нарязан на кубчета
  • 300 г консервиран грах, отцеден
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. прясно настърган пармезан
  • черен пипер
  • пресен босилек за украса
Категория:
Паста