Рецепта на деня
Пълнени круши на грил

Един изтънчен десерт за специални случаи. Внимавайте, води до пристрастяване…

Начин на приготвяне:

  • Поръсете стафидите с алкохола и ги оставете да престоят минимум 2 часа.
  • Добавете сиренето, орехите и джинджифила и разбъркайте добре.
  • Подгрейте грила на средна температура.
  • Разрежете крушите на четвъртинки по дължина, обелете ги и почистете семенната част и ги издълбайте с лъжица.
  • Разбийте меда с джинджифиловия сироп и лимоновия сок.
  • С получения сладък сос намажете крушите и ги изпечете на грил за 3–4 минути от всяка страна (или докато се оцветят).
  • Извадете крушите и отново намажете вдлъбнатата страна.
  • Внимателно гарнирайте с плънката.
  • Върнете крушите в грила за 3–4 минути, след което ги извадете и изчакайте да изстинат.
  • Преди сервиране ги залейте с останалия сладък сос и ги гарнирайте с прясна мента.

Продукти за 4 порции:

  • 3 големи твърди круши
  • 200 г рикота
  • 30 г стафиди
  • 30 г счукани орехи
  • 2 с.л. тъмен ром
  • 2 ч.л. пчелен мед
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 30 г сиропиран корен от джинджифил (отцеден и нарязан на ситно)
  • 3 с.л. джинджифилов сироп
  • стръкове прясна мента за украса
Категория:
Десерти