Рецепта на деня
Лингуини със сьомга и зеленчуци

Една изненадващо бърза и лесна рецепта, която със сигурност ще ви стане любима.

Начин на приготвяне:

  • Нарежете рибата на хапки и я залейте с лимоновия сок. Поръсете я с лимоновата кора и копъра, покрийте я с фолио и я оставете на хладно за ок. 15 минути.
  • Сварете лингуините, следвайки указанията, отбелязани на опаковката. Ок. 8 минути преди края на варенето добавете морковите, а след тях и тиквичките.
  • Сгорещете олиото и запържете сьомгата за 3–4 минути или до пълна готовност.
  • Залейте я със заквасената сметана и оттеглете съда от котлона. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  • Отцедете пастата със зеленчуците и я разпределете на порции заедно с готовата риба. Гарнирайте с резени лимон.

Продукти за 4 порции:

  • 400 г филе от сьомга
  • 350 г лингуини
  • 220 г тиквички, нарязани на пръчици
  • 220 г моркови, нарязани на пръчици
  • 1 с.л. слънчогледово олио
  • 100 г заквасена сметана
  • настърганата кора и сокът на 1 лимон
  • 2 с.л. ситно нарязан пресен копър
  • сол и черен пипер
  • лимонови резени за украса
Категория:
Паста