Рецепта на деня
Печени ребърца с портокалова глазура

Сочни, крехки и апетитни, тези портокалови ребърца са чудесен избор за вашето семейно парти. За максимално добър резултат преди началото на кулинарната обработка ги почистете от тлъстините.

Начин на приготвяне:

  • Поръсете месото с 2 с.л. от оцета и го залейте със студена вода. Сварете го на слаб огън за ок. 20 минути.
  • Разбийте останалия оцет заедно с олиото, портокаловия сок, доматеното пюре и горчицата.
  • Добавете захарта, чилито, портокаловата кора и 2 с.л. сос уорчестър. Подгрейте сместа до кипване и я варете на слаб огън ок. 5 минути.
  • Загрейте фурната на 200°. Отцедете сварените свински ребра и ги наредете в тавичка. Полейте ги равномерно с портокаловия сос, така че да се овкусят от всички страни. Покрийте ги с фолио и ги запечете за 20 минути, след което отстранете фолиото и продължете печенето още 25 минути. От време на време обръщайте ребърцата и ги поливайте със соса.
  • Сервирайте ги горещи.

Продукти за 6 порции

  • 12 бр. свински ребра (общо ок. 900 г)
  • 150 мл прясно изцеден портокалов сок
  • 2 ч.л. прясно настъргана портокалова кора
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 ч.л. слънчогледово олио
  • 3 с.л. винен оцет
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. сос уорчестър
  • 1 ч.л. чили на прах
Категория:
Предястия