Рецепта на деня
Пилешко филе в марината от кисело мляко

Тази вълшебна марината запазва месото сочно, ароматно и свежо, като му придава невероятно плътен и изтънчен вкус.

Начин на приготвяне:

  • Начукайте леко месото, докато постигнете дебелина ок. 1 см.
  • Опаковайте го в торбичка за фризер.
  • Смесете всички останали съставки с изключение на олиото. Разбийте ги с кухненски блендер до получаването на гладък сос.
  • Залейте пилешките гърди със соса и затворете плътно торбичката.
  • Оставете месото да престои в хладилник най-малко 3 часа (за предпочитане – цяла нощ).
  • Загрейте скарата на среден огън и намажете решетката с олио.
  • Отцедете месото от маринатата и го запечете за по 3–4 минути от всяка страна.
  • Сервирайте готовите филета с гарнитура от картофено пюре и зелена салата.

Продукти за 8 порции:

  • 8 бр. пилешки гърди
  • 2 ч.ч. кисело мляко
  • ½ глава лук, едро нарязана
  • 6 скилидки чесън, едро нарязани
  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 3 с.л. слънчогледово олио
  • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • ок. 5 см пресен корен от джинджифил, обелен и настърган
  • 1 ч.ч. едро нарязан пресен кориандър
  • 1 с.л. гарам масала
  • 1½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
Категория:
Основни