Рецепта на деня
Запечени чушки със спагети и сирене

Чудесно предястие, което е подходящо и за лек вегетариански обяд! Да не се приготвя със зелени чушки обаче, защото те не са особено сладки!

Начин на приготвяне:

  • Разполовете чушките по дължина заедно с дръжките и отстранете семената.
  • Сварете ги  във вряща вода за 5-6 минути или докато омекнат, след което ги подредете върху кухненска хартия.
  • Сварете спагетите според оказанията на опаковката им. Препоръчително е да бъдат ал денте.
  • Разбийте яйцата със сиренето, прясното мляко, дивия чесън, синапа и ригана. Прибавете на вкус доматите, малко сол и черен пипер, след което разбъркайте.
  • Подредете готовите чушки в плитка тава. Важно е да са поставени така, че плънката да не може да се разлее.
  • Напълнете всяка чушка наполовина със спагети, а отгоре сипете сместта с яйцата и сиренето.
  • Сложете тавата във фурната и печете, докато плънката започне да става златиста и се стегне.
  • По желание може да гарнирате със зелена салата или див чесън.

Продукти за 4 порции:

  • 3 по-големи чушки (червени или жълти)
  • 50 гр спагети
  • 2 разбити яйца
  • 1 чаена лъжичка синап на прах
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • див чесън
  • 50 гр сирене чедър
  • риган
  • 2 обелени домата
  • сол и черен пипер
Категория:
Предястия