Рецепта на деня
Супа от раци с бяло вино

Поглезете любимия си човек с тази изкусителна френска супа, побрала в себе си целия аромат на морето. Поднесете я с хрупкав пълнозърнест хляб.

Начин на приготвяне:

  • В дълбок съд сгорещете кравето масло и зехтина и задушете лука и картофите на среден огън за ок. 5 минути, като непрестанно разбърквате.
  • Добавете доматите, доматеното пюре и тънко нарязаната аншоа.
  • Залейте с бульона и виното.
  • Овкусете супата с черен пипер и я подгрейте до кипване, след което я варете на слаб огън ок. 15 минути.
  • Добавете млякото и месото от раци.
  • Продължете варенето още 10 минути и оттеглете съда от котлона.
  • Посолете на вкус и разбъркайте.
  • Разпределете готовата супа на порции и ги гарнирайте с по 1 с.л. сметана.
  • Поръсете с червен пипер и сервирайте.

Продукти за 4 порции:

  • 200 г прясно месо от морски раци
  • 4 филета от аншоа, отцедени и нарязани на тънки ивици
  • 400 г картофи, нарязани на кубчета
  • 350 г домати, обелени, почистени от семето и нарязани на кубчета
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 600 мл горещ рибен бульон
  • 150 мл прясно мляко
  • 15 г краве масло
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 200 мл сухо бяло вино
  • 1 с.л. доматено пюре
  • сол, черен и червен пипер
Категория:
Супи