Рецепта на деня
Свински котлети с масло

Нищо не може да се сравни с аромата на крехки свински котлети, мариновани с хвойна и залети с масло. Ако ви предстои вечеря с любим човек, заложете на тази френска рецепта.

Начин на приготвяне:

  • Подгрейте 2 ч.ч. вода до кипване и добавете солта, захарта, хвойната, чесновите половини 1 стрък мащерка. Разбърквайте енергично до разтварянето на захарта.
  • Оттеглете съда от котлона и добавете 5 ч.ч. лед. Когато сместа изстине напълно, потопете в нея котлетите и покрийте съда с фолио. Оставете месото да престои в хладилник между 8 и 12 часа, след което го отцедете.
  • Сгорещете олиото и запържете котлетите до златистокафяво (ок. 12 минути). Прехвърлете ги в тава и ги запечете в предварително загрята фурна на 220° за ок. 14 минути, като от време на време ги обръщате.
  • Разтопете маслото на среден огън. Добавете двете скилидки чесън и останалата мащерка. Когато се образува пяна, полейте котлетите с няколко тънки струйки от овкусената мазнина.
  • Запечете ястието за още 2–3 минути и го сервирайте с гарнитура от зеленчуци.

Продукти за 2 порции:

  • 2 свински котлета (ок. 450 г)
  • 2 стръка мащерка
  • 1 ч.л. плодове от хвойна
  • 1 глава чесън, разполовена напречно
  • 2 цели скилидки чесън
  • 2 с.л. слънчогледово олио
  • 3 с.л. краве масло
  • ½ ч.ч. морска сол
  • ½ ч.ч. захар
  • ½ ч.л. черен пипер на зърна
Категория:
Основни