Рецепта на деня
Печен карфиол с глазура от пармезан

Добрата новина е, че глазираният карфиол може да се консумира самостоятелно, да се сервира като гарнитура, да се съчетае с паста или да се добави към вашата любима салата. Лошата новина е, че тази рецепта крие реален риск от пристрастяване. Ще рискувате ли?

Начин на приготвяне:

  • Покрийте дъното на плитка тавичка с хартия за печене. Отгоре наредете карфиола, лука, чесъна и мащерката.
  • Поръсете ги със зехтина, овкусете ги със сол и черен пипер и ги запечете в предварително загрята фурна на 220° за ок. 35 минути.
  • Разпределете равномерно цялото количество сирене върху полуготовите зеленчуци и разтърсете съда до пълното смесване на съставките. Продължете печенето още 10 минути (или до омекването на карфиола).

Продукти за 4 порции:

  • 1 глава карфиол (ок. 600 г), накъсана на розички
  • 1 глава лук, нарязана на шайби
  • 4 скилидки чесън, небелени
  • 4 стръка мащерка
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • ½ ч.ч. ситно настърган пармезан
  • сол и черен пипер
Категория:
Предястия