Рецепта на деня
Пълнени гъби

Тези гъби се пълнят с комбинация от тиквички, спанак и лешници, поръсват се с пармезан и се пекат. Хапките ще изглеждат най-добре, ако гъбите са с еднакви размери.

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса. Отделете пънчетата и ги нарежете на ситно. Разтопете маслото в тиган, прибавете пънчетата, лук, чесън и тиквичките и гответе 5 мин., като разбърквате.
  • Преместете тигана от котлона, сложете в него нарязания спанак, галета лешниците, магданоз, сол и черен пипер и разбъркайте.
  • Наредете гъбите в леко намазнена плитка тава. Сложете по малко от сместа с лук и тиквички във всяка от гъбите и поръсете с пармезан. (Гъбите могат да се приготвят 2-3 часа предварително и да се съхраняват в хладилник в найлоново фолио.)
  • Печете гъбите около 15 мин., докато станат крехки и сиренето се разтопи. Сервирайте ги горещи върху канапе от спаначени листа.

Необходими продукти:

  • 16 големи култивирани печурки или малко полски гъби, всички с диаметър около 4 см, общо около 250 г
  • 30 г масло
  • 1 малка глава лук (или 2 глави шалот)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 малка тиквичка
  • 15 г листа от спанак
  • 30 г пълнозърнеста галета
  • 30 г лешници
  • 2 с.л. накълцан магданоз
  • 45 г пармезан
Категория:
Предястия