Рецепта на деня
Макарони с гъби и сирене

Включете зеленчуци в любимите си изпитани рецепти и ще осигурите на трапезата си здравословни ястия, съгласувани с най-новите тенденции в областта на храненето.

Начин на приготвяне:

  • Загрейте предварително фурната до 220 градуса. Сварете макароните според указанията на опаковката. Добавете граха за последните 2 мин. от готвенето. Отцедете добре пастата и граха.
  • Нагорещете зехтин в тенджера и запържете червената чушка 1-2 минути. Прибавете гъбите и гответе 2-3 мин. или докато омекнат, като разбърквате периодично.
  • Сипете брашното, след това постепенно излейте млякото, като бъркате непрекъснато, докато сместа заври. Варете на тих огън, докато се сгъсти.
  • Добавете горчицата, сиренето рокфор и сол и черен пипер на вкус и разбърквайте, докато сиренето се разтопи. Прибавете макароните и граха и размесете добре. Изсипете сместа в огнеупорен съд.
  • Смесете сиренето чедър с галета и поръсете макаронената смес. Печете 10-15 мин или докато ястието покафенее леко и заври с мехурчета. Сервирайте веднага.

Продукти за 4 порции:

  • 225 г. макарони
  • 170 г. замрасен грах
  • 2 с.л. слънчогледово олио
  • 1 червена чушка
  • 225 г. гъби
  • 30 г. бяло брашно
  • 600 мл полуобезмаслено прясно мляко
  • 1 с.л. горчица
  • 55 г. рокфор
  • сол и черен пипер

Заливка:

  • 30 г. чедър
  • 55 г. пълнозърнеста галета
Категория:
Паста